3-5 Workdays Article No. 1539
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1539
3-5 Workdays Article No. 1907
Aroma(s) : Chocolaty, Malty
Article No. 1907
3-5 Workdays Article No. 1960
Aroma(s) : Chocolaty, Fruity
Article No. 1960
3-5 Workdays Article No. 1959
Aroma(s) : Chocolaty, Floral
Article No. 1959
3-5 Workdays Article No. 1963
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 1963
3-5 Workdays Article No. 10172
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10172
3-5 Workdays Article No. 10178
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 10178
3-5 Workdays Article No. 10431
Aroma(s) : Chocolaty, Floral
Article No. 10431
3-5 Workdays Article No. 10421
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 10421
3-5 Workdays Article No. 10419
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10419
3-5 Workdays Article No. 10498
Article No. 10498
3-5 Workdays Article No. 10598
Article No. 10598
Unavailable Article No. 1058
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1058
Kávé portaszűrőhöz
Valószínűleg egy PORTAFILTER kávéfőző az egyike azoknak a tárgyaknak, amelyeket szinte mindenki szeretne otthon, a konyhában kirakva és mindig használatra készen. Igazi gyűjtői cikk a kávé szerelmeseinek és autentikus luxus bárok számára, ahol a hagyományok uralkodnak.
Akaros kávéfőző (portafilter)nek azonban semmi köze a modern automata elszívógépekhez, amelyeket kifejezetten a kávéfőzők munkájának egyszerűsítésére és a lehető legállandóbb termék létrehozására hoztak létre. íze és állaga.
Ez a kávéfőző éppen ellenkezőleg, időt, figyelmet és törődést igényel, de soha nem garantálja az állandó terméket. Ez a kávéfőző az extrakciós folyamat kulcsfontosságú elemeit az emberi szemre és a használók tapasztalatára bízza.
Ezért szinte kizárólag a készítők tapasztalataira hagyatkozva egyetlen kávé sem lesz olyan, mint az előző, és gyakran pontosan ezt szeretik a történelem e darabjának igazi ismerői.
Miért válassza a portafilter kávéfőző
tKezdjük ki abból a feltevésből, hogy a kávé fontos rituálé, amelynek megfelelő időt és figyelmet kell szentelni, pihenni és elfogyasztani egy jól elkészített és kellemes csészét.
Ha a kávé megérdemel egy pillanatot, az elkészítése is megérdemli a kellő odaadást, különben még a végeredményt is befolyásolhatja. Az egyik ilyen géppel csak akkor készíthet igazi magas szintű eszpresszót, ha ismeri működésének titkait.
A nyomástól, a hőmérséklettől, a víz keménységétől, a karbantartástól, magának a gépnek a tisztításától kezdve a különféle jellemzőkig, amelyekkel a felhasznált kávénak rendelkeznie kell, a fajtától a keverékig, a pörkölés és mindenekelőtt az őrlés mértéke.
A kapott ital fekete, sűrű, illatos és ízletes, és éppen azért, mert az így készült kávé nem ugyanaz, mint az előző, sokan minden alkalommal más ízt érzékelnek ebben a csészében, gyakran egy kicsit erősebb, kicsit keserűbb, de mindenképpen egyedibb és szenvedéllyel telibb.
A keverék
Amikor kávét választ eszpresszógépéhez, mindig vegye figyelembe az extrakciós folyamatot.
Nagynyomású elszívás - amely a karos gépekben eléri a 12, néha a 14 bar-os csúcsot is, ellentétben a 9 stabil automatával - meg kell felelnie a finom, kompakt keverék ellenállásának . Ily módon a nagynyomású víz gyorsan és helyesen dúsítható kávékivonatokkal, és igazi eszpresszóvá alakul.
A túl durva darálóval készült keverék éppen ellenkezőleg, átengedi a vizet anélkül, hogy a megfelelő intenzitású ízt adna neki, és ami még rosszabb, anélkül, hogy kifejlődne belőle az a fantasztikus krém, amihez hozzászoktunk az eszpresszókávénk láttán. túlerő.
A finom őrlés a kulcsa az olasz hagyományoktól elvárt sűrű és kiegyensúlyozott eszpresszó elkészítéséhez.
Kávé választékunk eszpresszógéphez
A Portafilter gépek szerelmesei kihasználhatják a kifejezetten ezekhez a rendszerekhez kiválasztott keverékeinket, amelyek a legváltozatosabb és legegzotikusabb eredetűek, valamint a legfurcsább, de tökéletesen tanulmányozott kombinációkkal rendelkeznek.
Egyes nevek ismertek, de sok keverékünket a minőség alapján választjuk ki, és nem gyakran találhatók meg a szupermarket polcán.
Ez azért van így, mert elkötelezettek vagyunk a széles, de soha nem triviális, változatos íz- és aromakínálat biztosítása mellett, előnyben részesítve a kézműves pörkölőket, ahol semmit sem bíznak a véletlenre vagy a pörkölőgép programozására, és ahol megkóstolhatja, ill. megkülönböztetni a pörkölőmesterek tapasztalatait.
Ebben a tekintetben a 3 legkedveltebb pörkölőnket is összeállítottuk egy szűrőtartós kóstolókészletben.
A robusta szerelmeseinek tehát nem kell aggódniuk, mert számukra is bőséges a választék az erős ízű, valamint jelentős koffein- és energiaterhelésű fajtákból. Léteznek lágyabb, főleg arabikából összeállított keverékek, amelyek kerekebb és lágyabb ízélményt nyújtanak, mint például a Hausbrandt Ground Espresso, de vannak erősebb és intenzívebb keverékek is azok számára, akiknek erős ízekre van szükségük, ilyen például a Quarta Caffè Espresso Stuoia Famiglia.