3-5 Workdays Article No. 1002
Aroma(s) : Chocolaty, Fruity
Article No. 1002
3-5 Workdays Article No. 1003
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1003
3-5 Workdays Article No. 1020
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1020
3-5 Workdays Article No. 1022
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1022
3-5 Workdays Article No. 1092
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 1092
3-5 Workdays Article No. 1093
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 1093
3-5 Workdays Article No. 1643
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 1643
3-5 Workdays Article No. 1249
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1249
3-5 Workdays Article No. 1255
Article No. 1255
3-5 Workdays Article No. 1271
Aroma(s) : Nutty, Fruity
Article No. 1271
3-5 Workdays Article No. 1285
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1285
3-5 Workdays Article No. 1744
Aroma(s) : Chocolaty, Malty
Article No. 1744
3-5 Workdays Article No. 1289
Aroma(s) : Chocolaty, Floral
Article No. 1289
3-5 Workdays Article No. 1302
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1302
3-5 Workdays Article No. 1292
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1292
3-5 Workdays Article No. 1336
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1336
3-5 Workdays Article No. 1229
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 1229
3-5 Workdays Article No. 1391
Article No. 1391
3-5 Workdays Article No. 1396
Aroma(s) : Chocolaty, Floral
Article No. 1396
3-5 Workdays Article No. 1398
Aroma(s) : Chocolaty, Malty
Article No. 1398
3-5 Workdays Article No. 1400
Aroma(s) : Chocolaty, Fruity
Article No. 1400
3-5 Workdays Article No. 1410
Aroma(s) : Chocolaty, Fruity
Article No. 1410
3-5 Workdays Article No. 1416
Aroma(s) : Malty, Fruity
Article No. 1416
3-5 Workdays Article No. 1099
Aroma(s) : Malty, Fruity
Article No. 1099
3-5 Workdays Article No. 1539
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1539
3-5 Workdays Article No. 1462
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 1462
3-5 Workdays Article No. 1522
Aroma(s) : Chocolaty, Malty
Article No. 1522
3-5 Workdays Article No. 1523
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 1523
3-5 Workdays Article No. 1540
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 1540
3-5 Workdays Article No. 1538
Aroma(s) : Malty, Floral
Article No. 1538
3-5 Workdays Article No. 1546
Aroma(s) : Chocolaty
Article No. 1546
3-5 Workdays Article No. 1578
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 1578
3-5 Workdays Article No. 1580
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 1580
3-5 Workdays Article No. 1581
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 1581
3-5 Workdays Article No. 1590
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1590
A kávé aromáival inspirál
Egy kávéskanna a tűzön elég egy szoba betöltéséhez.
A Tre cavalli (Három ló), Erri De Luca 1999-es regényének lapjait lapozgatva az ember egy élettörténetet fedez fel. , a remény és az újjászületés, amelynek középpontjában szereplői emberségérzete áll, ahol azonban a kávé túlzások és nyomás nélkül teret kap. Az 1950-ben született nápolyi olasz költő, író és író mindenjó nápolyi kávéhoz hasonlóan szívében őrzi annak a városnak a jelképét, amely évszázadok óta a termelés és a megvalósítás csúcsán volt. egyedülálló és utánozhatatlan illatok a világ minden táján, hogy a tapasztalatlan tengerészek jelzőfényévé váljanak az ízek hatalmas tengerében.
Azonban minden rendszeres kávéfogyasztó, amikor egy forró csészét, keskeny vagy hosszúkás keverékkel, amerikai vagy helyi kávéval iszik, nem veszi figyelembe a hosszú és aprólékos eljárást a tökéletesen kiegyensúlyozott aroma mögött..
Őrölt kávé: mindenkinek a sajátja
Az üzemtől az asztalunkig vagy egy bár pultjáighosszú és tagolt a kávéút, annyi eljárással és lépéssel tarkítva, hogy már csak rájuk gondolva is kihűlne az ital a csészében. A legfontosabb lépések között minden bizonnyal megtalálható a csiszolás.
A pörkölt babkávé többé-kevésbé finom porban való őrlése egy olyan technika, amelyet már a Közel-Kelet ősi lakói is ismertek, majd az egész európai kontinensen elterjedtek. Így egyegy ízében és aromájának intenzitásában egyedülálló őrölt kávé érkezik otthonunkba, több millió ember munkájának napját és kávészüneteit kísérve, ízlés és preferenciák szerint különböző módon, finomságokkal. amelyek minden ínyet kielégítenek. Sőt, az őrölt kávé az eredeti, még mindig bab formájában megjelenő formájához képest már a csomagolás kinyitásakor képes több aromás anyagból szabadulni.
Lavazza, Quarta Caffè, Speicherstadt, Illy...and again Hausbrandt, Passalacqua, Kimbo. Minden pörkölő bemutatja saját, egyedi technikával készült, egyedi őrölt kávéját, amely a pörkölés és a teljes műszaki és ipari szektor tekintetében is eltérő.
Aőrlés, mivel a nagyvállalatok nem csak a baristáknak vagy a helyiségek tulajdonosainak tanítanak, hanem azoknak is, akik saját otthonukban szeretnék kipróbálni magukat, nem lebecsülendő szakasz, de < em> létfontosságú ugyanazon ital későbbi kóstolásánál.
Az őrölt kávé minden tekintetben visszaesett
A kiváló őrölt kávé ne legyen se túl finom, se túl durva, különben gyengébb lesz a minősége, kevésbé hangsúlyos és exaltált aromája lesz.
Illy különféle ízárnyalatokat kínálőrölt kávéjának, kiemelve azokat a különböző pörkölési fokozatoknak köszönhetően. A klasszikus pörköléstől, mindazok számára, akik egy csésze sima és harmonikus ízű kávét kedvelnek, az Intenso pörkölésig azok számára, akik az erős ízűt kedvelik. >, egészen akoffeinmentes változat. De ez még nem minden: az illy sajátossága abban is rejlik, hogy a különböző őrlési fokozatú, az elkészíteni kívánt italhoz megfelelő keverékeket kínál. Tehát megtaláljuk a Klasszikus őrölt pörkölt eszpresszó kávéhoz, számára mocha és filteres kávé és az Intenso ground roast for espresso and filteres kávé.
Kétségtelenül figyelemre méltó a minőség isKimbo Aroma Gold, mely közepesen sötét pörkölésnek és alacsony koffeintartalmának köszönhetőenfinom ízet kölcsönöz a szájnak, amely képes kézen fogni a fogyasztók ízlelőbimbóit, hogy az élvezetes utazásra terelje őket.
A gyümölcsös ízek egy zacskóból származnak Speicherstadt Ebbe & Flut őrölt kávé, ami elkíséri kávészüneteket a munkahelyen és a reggeli ébredéseknél azzal erős, határozott íz.
Lehetetlen nem gondolni a hatvanas évek nagyszerű olaszországi kultikus filmjeire, ha az ember a nevét olvassa Mamis Caffè "Dolce Vita",erős és markáns ízével a nagyszerű Marcello Mastroianni kamerája előtti szereplés erejére emlékeztet Federico Fellini mozijának homonim remekében.
A kávé találkozik a darálóval
Ma már lehetőség van a a gyártási fázisban közvetlenül őrölt kávé csomagok megvásárlására a termelőktől, köszönhetően a pörkölők bölcs fejlesztésének, akik segítenek a fogyasztónak, hogy minden alkalomra kész terméket kínáljon fel neki, hogy kényelmesen és nyugodtan kóstolja meg.
De ez nem mindig volt így. Valójában egy időben az otthoni és otthoni kávédarálás széles körben elterjedt szokás volt: a kávét a pörkölőben vagy az élelmiszerboltokban még babban vásárolták, majd csak akkor őrölték, amikor szükség volt rá, közvetlenül fogyasztás előtt. A kávédarálók első prototípusai a XVII. században egyszerre jelentek meg Európában és Törökországban.
Az Oszmán Birodalom bölcsőjének számító országban például a köszörűk réz- vagy sárgaréz hengerből készültek. Külsőleg drágakövekkel faragott vagy díszített, és egy függőleges tengelyből álló mechanizmussal látták el, amely egy recézett érvéghüvelyt működtetett, gyakran a daráló tetejébe illesztett összecsukható fogantyúval. Csak a tizenkilencedik század folyamán több európai vállalat kifejlesztett gépeket tökéletes őrölt kávé készítésére, ami a Richard Dearmann által az angliai Birminghamben 1799-ben készített első modelltől a legmodernebb elektromos gépig vezetett. a huszadik század közepén született kávédarálók.
Korunk őrölt kávéja
A saját otthoni kávédarálás szokása, amely az évek során elveszett, köszönhetően a nagy kereskedők és pörkölők fejlődésének, akik egyre innovatívabb csomagolást fejlesztettek ki, gyakran védő légkörben, és ezért hosszú eltarthatósági idővel.
Az őrölt kávé azonban nem csak az a por, amelyet minden nap használunk a mokkánkba, amely kiválóan alkalmas arra, hogy reggel intenzív étkezés előtt ébredjünk. és hosszú munka- vagy tanulási nap. Az őrölt kávé tulajdonképpen tökéletes lehet automata kávégépekhez, vagy kiváló és pihentető filteres kávé elkészítéséhez, és természetesen olyan szűrőkarral rendelkező gépekhez is, mint amilyenek a világ bárjaiban vannak.
Ez utóbbi lehetőségnél nincs hiány a lehetőségekből, minden ízlést és a piac minden szeletének igényeit kielégítve. A lágyabb keverékektől kezdve, többnyire a következőkből állnakArabica kávé and kerekebb és lágyabb ízélményet kínálva, melyek között megtalálható a trieszti kínálat is Hausbrandt Ground Espresso, az erősebb és az intenzívebb keverékekig, elsősorban azoknak megfelelő, akiknek erős ízekre van szükségük, mint például a negyedik kávé Quarta Caffè Espresso Stuoia Famiglia. Az őrlemény nagyságától függően a háztartási vagy professzionális felhasználásra leginkább megfelelő őrölt kávé változatos: durva a mokkához vagy filterhez, finomabb a portafilter gépekhez.
Minden gép az ideális őrölt kávéra vágyik, amely kiválóan alkalmas arra, hogy a fogyasztó számára kedvenc keverékét a lehető legjobban szolgálja fel, hogy fokozza az ősi hagyományokból származó italok aromáit és ízeit .
Kávé: élettárs mindenhol
Röviden annyi módszer, amelyeket, mint mindig, egyetlen közös nevező egyesít: az őrölt kávé. Ahogy az iskolai matematika házi feladatok során, ahol a gyakorlatok során arra kérték, hogy a különböző törteket egy közös nevező alá gyűjtsék az egyenletek megoldásához, úgy a keverékek világa egyesül az őrölt kávé egyetlen zászlaja alatt. Akár egy bejáratott és tapasztalt barista ügyes és ügyes kezének, akár a legapróbb és legamatőrebb otthoni elkészítésnek köszönhető, az őrölt kávé évszázadok óta kitölti életünket, teszi napjainkat - sőt egyesek számára a munkás éjszakákat is. vagy tanulmányozza az „őrült és kétségbeesett”-et – sokkal kielégítőbb, intenzívebb és produktívabb.