Clicky Moka Coffee a Bialetti + Frenchpress » Moka Pot esetébent Clicky
Get a big discount on a set of 3 of our favorite coffees
Worldwide Delivery DHL Express
Mon-Thu: 9 am - 3 pm, Fri: 9 am - 2 pm CET

Moka coffee

Kávé a Moka pothoz

Ha Bialetti kávéfőzővel rendelkezik, akkor megfelelő őrleményre lesz szüksége. A durvább őrlemény miatt a Moka őrlemény alkalmas Moka edényben történő főzésre, például a Bialetti kávéfőzőben. Ugyanez vonatkozik a francia présgéppel történő főzésre is, például a Bodum kávéfőzővel, amely durvább őrlést – Moka darálást – igényel. A megfelelő csiszolással biztosan a legjobb eredményt érheti el. A finomabb őrlés alkalmas a szűrőtartós kávégépekhez (eszpresszógépek) vagy az automata kávéfőzőkhöz, mivel ezek nagy nyomáson működnek. Sőt, a „moka” grind kifejezés a világ legrégebbi ismert kávékészítési módjára utal. Itt olvashatod hogyan kell használni a Bialetti moka edényt.

For moka pot
Close filters
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
from to
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 From 2
No results were found for the filter!
Martella Maximum Class gemahlen
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Martella Espressocoffee Moka
250g | Moka coffee | 04.2025
6.90€
(27.60€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1643

Degree of Roast: Light Intensity : Mild
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 1643
Nannini Classica Moka - Mahlung | 250g Dose
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Nannini Coffee Espresso Moka
250g | Moka coffee | 10.2024
5.90€
(23.60€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1255


Article No. 1255
Passalacqua Cremador gemahlen Espresso 250g
2
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua Cremador Espresso
250g | Moka coffee | 06.2025
5.50€
(22.00€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1744

Degree of Roast: Dark Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Malty
Article No. 1744
Mrs. Rose Espresso Coffee Moka grind
4
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Mrs. Rose Espresso Coffee Moka grind
250g | Moka coffee | 03.2025
7.50€
(30.00€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1292

Degree of Roast: Light Intensity : Mild
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1292
illy Moka
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
illy Moka
250g | Moka coffee | 12.2024
7.90€
(31.60€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1336

Degree of Roast: Light Intensity : Mild
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1336
10
Espresso gemahlen für Herdkocher
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
coffee sampler MOKA - SET 1
750g | Moka coffee
20.60€ 18.50€
(24.67€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1391


Article No. 1391
Passalacqua Moana Espresso
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua Moana Espresso
250g | Moka coffee | 06.2025
6.49€
(25.96€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1396

Degree of Roast: Dark Intensity : Mild
Aroma(s) : Chocolaty, Floral
Article No. 1396
Passalacqua Cremador gemahlen
3
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua Espresso Cremador
250g | Moka coffee | 06.2025
5.60€
(22.40€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1398

Degree of Roast: Dark Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Malty
Article No. 1398
Passalacqua Espresso Harem 250g MOKA gemahlen
8
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua Espresso Harem MOKA
250g | Moka coffee | 06.2025
8.20€
(32.80€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1400

Degree of Roast: Dark Intensity : Mild
Aroma(s) : Chocolaty, Fruity
Article No. 1400
Caffe New York Moka Mahlung | 250g Dose
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffe New York Espresso coffee Moka
250g | Moka coffee | 11.2025
9.90€
(39.60€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1410

Degree of Roast: Medium Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Fruity
Article No. 1410
Passalacqua MEKICO gemahlen Espresso 250g
2
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua MEKICO Espresso
250g | Moka coffee | 06.2025
6.30€
(25.20€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1416

Degree of Roast: Dark Intensity : Mild
Aroma(s) : Malty, Fruity
Article No. 1416
Passalacqua Mehari gemahlen Espresso 250g
6
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua Mehari Espresso
250g | Moka coffee | 06.2025
5.40€
(21.60€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1522

Degree of Roast: Dark Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Malty
Article No. 1522
Passalacqua Alambra gemahlen Espresso
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua Alambra Espresso
250g | Moka coffee | 06.2025
4.50€
(18.00€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1523

Degree of Roast: Dark Intensity : Strong
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 1523
Hausbrandt Moka Coffee
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Hausbrandt Moka Coffee
250g | Moka coffee | 02.2025
7.99€
(31.96€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1540

Degree of Roast: Medium Intensity : Mild
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 1540
Sant Eustachio Coffee MOKA
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Sant Eustachio Coffee MOKA
250g | Moka coffee | 01.2025
9.20€
(36.80€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1578

Degree of Roast: Light Intensity : Mild
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 1578
10
MOKA Duo Martella and Barbera
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
MOKA Duo Martella and Barbera
10.05€ 9.00€

3-5 Workdays Article No. 1666


Article No. 1666
Barbera maghetto
2
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Barbera Maghetto Moka
250g | Moka coffee | 03.2025
3.85€
(15.40€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1600

Degree of Roast: Dark Intensity : Balanced
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 1600
Passalacqua decaffeinato 250g
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua Coffee decaffeinated
250g | Moka coffee | 06.2025
7.90€
(31.60€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1724

Degree of Roast: Dark Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Floral
Article No. 1724
Passalacqua Mexiko Kaffee gemahlen
3
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua MEKICO coffee
250g | Moka coffee | 06.2025
5.90€
(23.60€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1816

Degree of Roast: Dark Intensity : Mild
Aroma(s) : Malty, Fruity
Article No. 1816
Musetti Kaffee Nostalgie Dose
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Musetti Espresso Evoluzione MOKA
125g | Moka coffee | 12.2024
3.50€
(28.00€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1851

Degree of Roast: Light Intensity : Mild
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1851
Sant Eustachio DECAFFEINATO Decaffeinated can
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Sant Eustachio DECAFFEINATO Decaffeinated can
250g | Moka coffee | 05.2024
9.50€
(38.00€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1919

Degree of Roast: Light Intensity : Mild
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 1919
HARDY Milano Espresso
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
HARDY Milano Espresso
250g | Moka coffee | 12.2024
7.20€
(28.80€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1934

Degree of Roast: Medium Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Floral
Article No. 1934
Hardy Zanzibar Espresso
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
HARDY BIO Zanzibar Espresso
250g | Moka coffee | 03.2025
8.50€
(34.00€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1935

Degree of Roast: Medium Intensity : Balanced
Aroma(s) : Nutty, Fruity
Article No. 1935
Barbera Schmuckdose Moka
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Barbera Juwelry Tin MOKA
500g | Moka coffee | 03.2025
12.90€
(51.60€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 1950

Degree of Roast: Dark Intensity : Balanced
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 1950
Moka Efti Espresso ohne Koffein - 250g Dose
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Moka Efti Espresso caffeine-free (decaf)
250g | Moka coffee | 04.2025
7.50€
(30.00€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 10129

Degree of Roast: Light Intensity : Balanced
Aroma(s) : Malty, Floral
Article No. 10129
Essse Caffè Moka 250g gemahlen | Perfekt für die Herdkanne
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Essse Caffè Moka
250g | Moka coffee | 01.2024
7.90€
(31.60€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 10176

Degree of Roast: Dark Intensity : Strong
Aroma(s) : Malty, Floral
Article No. 10176
Essse Caffè Decaffeinato | ohne Koffein
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Essse Caffè decaffeinated Espresso
250g | Moka coffee | 11.2024
8.50€
(34.00€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 10178

Degree of Roast: Medium Intensity : Mild
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 10178
7
Quarta Caffè Rossa Espresso | 250g gemahlen
4
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Quarta Caffè Rosso Espresso
250g | Moka coffee | 05.2024
4.20€ 3.90€
(15.60€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 10278

Degree of Roast: Dark Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10278
Quarta Dosacaffè | Avio Oro gemahlen
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Quarta Caffè Espresso Dosacaffè
250g | Moka coffee | 04.2024
8.90€
(35.60€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 10279

Degree of Roast: Dark Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10279
Quarta Caffè Avo Oro Moka gemahlen
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Quarta Caffè Avio Oro Moka
250g | Moka coffee | 05.2024
4.90€
(19.60€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 10429

Degree of Roast: Dark Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10429
Quarta Espresso Kaffee Stuoia gemahlen
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Quarta Caffè Espresso Stuoia Famiglia
250g | Moka coffee | 04.2024
4.70€
(18.80€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 10430

Degree of Roast: Dark Intensity : Strong
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 10430
Barbaro Espresso Arabica gemahlen 100g
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Barbaro Moka Arabica
100g | Moka coffee | 12.2025
2.90€
(29.00€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 10472

Degree of Roast: Dark Intensity : Mild
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 10472
Barbaro Espresso Nocciola gemahlen
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Barbaro Moka Nocciola
125g | Moka coffee | 02.2025
3.90€
(31.20€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 10473

Degree of Roast: Dark Intensity : Balanced
Aroma(s) : Nutty, Fruity
Article No. 10473
Barbaro Moka Cioccolato gemahlen
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Barbaro Moka Cioccolato
125g | Moka coffee | 03.2025
3.90€
(31.20€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 10474

Degree of Roast: Dark Intensity : Mild
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10474
Moka Probierset
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Espresso Probierset für Herdkocher
600g | Moka coffee
17.50€

3-5 Workdays Article No. 10516


Article No. 10516
Passalacqua Mexico Espresso gemahlen
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua Espresso Mexico
500g | Moka coffee | 06.2025
11.90€
(23.80€ / 1 kg)

3-5 Workdays Article No. 10534

Degree of Roast: Dark Intensity : Mild
Aroma(s) : Malty, Fruity
Article No. 10534
1 From 2




A tökéletes mokakávéért mokakannával

Kis utasítások a Caffettiera mokafazékból készült eszpresszóhoz.Fresh mocca coffee from Moka Pot

Víz:

Töltsük meg hideg vízzel a tűzhely alsó kamráját a szelep szintjéig (ne töltsük túl!) 

Kávé:

Töltse meg teljesen a szűrőt őrölt kávéval (speciális őrölt mokakávé!), de kérjük, ne nyomja meg, és ne csináljon dombot. (A legjobb a frissen őrölt kávé vagy a kész mokakávé használata)

 

Csiszolási fok:

A Caffettiera jó Mokka kávéjához a kávétípus és a megfelelő őrlési fok kombinációja a döntő. Vagy van saját darálója, amellyel ennek megfelelően durvára őrölheti a szemes kávét, vagy a MOKA darálóban már őrölt eszpresszót választ.

  • » Hőfok: Tartsa a hőt alacsony lángon

  • » Távolítsa el a kávéfőzőt a tányérról, amint a kávé felemelkedik és buborékosodik.

      (Ez azért fontos, hogy a kávézaccból csak a jó összetevőket vonjuk ki)

  • » Amint gurgulázó hangot hall, a főzési folyamat befejeződött

  • » A csészék megtöltése előtt keverje meg még egyszer a kávét


Moka Pot filles with mocca coffee

Az eszpresszófőző tisztítása: Öblítse le a tűzhelyet forró vízzel, és hagyja alaposan megszáradni, mielőtt visszacsavarja.

Egyébként nem igaz, hogy a "patinás" szennyeződés javítja a helyzetet. a kávé.

Sajnos ez a pletyka továbbra is él!

Igaz, hogy a mokka edényt enyhe és illatmentes mosószerekkel kell tisztítani.

 

Egy másik tipp: Melegítse elő a presszókávét a forró vízzel. Ezzel az eszpresszóját tovább melegen tartja.



A MOCHA úgy hangzik, mint a MOKA, de ugyanaz?

A Caffè Mocha egy cappuccino származék, amely cappuccinón alapul, amelyhez csokoládét adtak. A Caffè Mochát gyakran Mochaccino-nak is nevezik. Ezekben az italokban egy közös vonás van: a Moka kikötővárosból eredő név, amely évszázadok óta a lágy, kiegyensúlyozott, kakaós aromájú kávé szinonimája lett - röviden Moka. Ausztriában a kis feketekávé valójában eszpresszó, és Moka-nak hívják.

 

 

A legjobb kávé Moka számára

A legjobb kávé a moka. Sokak által támogatott tézis, hogy hangsúlyozzák azokat az erős, egyedi és illatos jegyeket, amelyeket csak a házi kávéfőző képes adni.Coffee prepared with Mokka

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető: minden ébredés és a megosztás minden pillanatának megbízható társa, a családban és a barátokkal egyaránt. A mokával főzött kávénak mindannyiunk személyes története van.

Egyedülálló ízjegyei, regeneráló illata, vagy akár a kávéskanna klasszikus és összetéveszthetetlen gurgulázó hangja. A legjobb kávé az, amilyen íze van otthon.

Ezért fontos, hogy a piacon elérhető keverékek széles választékából a legjobb kávét válasszuk, ahol egy elképzelhetetlen aromákból, minőségekből, illatokból, ízekből és színekből álló világ kapui nyílnak meg. p>

Mi a magunk részéről mindig is elkötelezettek voltunk az új, különleges és mindenekelőtt minőségi keverékek népszerűsítése mellett.

 

Hogyan készítsünk tökéletes mokakávét?

Tökéletes kávé elkészítése mokkával gyerekjáték, mégis számos apró trükk segítségével a legtöbbet hozhatja ki kávéfőzőjéből anélkül, hogy komoly erőfeszítéseket kellene tennie.

Nézzük át az alapokat, és nézzük meg, mi a tökéletes mokakávé receptje. A moka formája és modellje nem fontos: a működési elv számít.

Először is be kell helyeznünk a vizet: a tartályszelep, mint sokan tudják, útmutatóként szolgál a megfelelő vízmennyiség bevezetéséhez, és ezt a szintet soha nem szabad túllépni. Ennek az az oka, hogy a tartály látszólag üresen maradt tere valójában tele van levegővel, amely a kályha tüze által felmelegedve kitágul. A levegő tágulása a vizet a tölcsérszűrő alsó részén keresztül nyomja felfelé.

Ezért a víz és a levegő arányának összetévesztése ronthatja italunk minőségét, és megnehezítheti a kávé kiömlését.

Melyik vizet válasszunk? Jó a víz a csapból, vagy inkább a palackozott víz?

Luisa from Espresso International with Quarta Caffè

Mindkettő rendben van, még akkor is, ha egy oligoásványvíz, friss, előnyös lenne. Nem szabad túl meszes vizet választani, és – sokaktól eltérően – forró vizet sem szabad használni. A levegő nyomása hozza fel a vizet, nem a forró víz, ami felforr. Az extraháló kamrába (a felső részbe, ahol a kávé kifolyik és lerakja a kész kávét) kevés hideg vizet is adhatunk, legfeljebb 1 vagy 2 teáskanál mennyiségben. Ez segít abban, hogy az első cseppek ne égjenek meg a kávéfőző forró fémével érintkezve.

A tölcsérszűrőt tetszés szerint meg lehet tölteni, attól függően, hogy milyen "erős" legyen a kivont kávé. Ha a kávépor felületét a szűrőben az ujjával vagy a kanál nyelével kiegyenlíti, könnyű és lágy kávét kaphat a szájban. A szűrőből emelkedő kis hegyű őrölt keverék  testesebb eredményt garantál. Mindig az a fontos, hogy ne törje össze a keveréket, mert ez ronthatja a kávé teljesítményét, vagy kellemetlen égett ízt okozhat.

Ha ezután biztos akar lenni abban, hogy a megfelelő mennyiségű kávéport helyezze a tölcsérszűrőbe, a legpraktikusabb segítséget Quarta Caffè, praktikusjával Dosacaffè.

Egy másik népszerű trükk azok körében, akik nem akarnak várni, a kályha lángja: nagy és magas. Több hő kevesebb várakozást jelent. Sajnos már ez a döntés is azt kockáztatja, hogy megégetjük a kávénkat, elveszik a kávéfőző megfelelő működéséhez szükséges időt és túlmelegítjük a tartályban lévő vizet. Mindig tanácsos mérsékelt lángot tartani a főzés teljes ideje alatt, azért is, mert a kávéfőzés olyan rituálé, amelyet éppúgy meg kell ünnepelni, mint a kávéfogyasztás pillanatát.

Mikor készül el a kávé? Mikor jön ki az utolsó csepp ital?

A kávét akkor kell levenni a tűzről, amikor a kávéskanna tipikus gurgulázással kezdődik. Ezt a pillanatot várják a legjobban az elkészítők, a környezetben terjedő illat miatt, és mert ez a tipikus zaj automatikusan a kóstolás élvezetével társul.

Miután a kávéskannát levette a tűzhelyről, egy teáskanállal fel kell keverni az italt, mielőtt a csészékbe töltené... et Voilà: a tökéletes mokka kávét szolgálják fel.

 

 

Még néhány tipp a kiváló kávé

hoz

Ezt már sokan tudják: a kávéskannát csak forró vízzel és könyökolajjal szabad tisztítani, legfeljebb enyhe tisztítószert használhat. Szappan vagy agresszív tisztítószerek használata befolyásolhatja a végeredményt.

További javaslat, hogy ne zárja le a kávéfőző fedelét kávéfőzés közben. Egy jól kimért és megfelelően elkészített kávé nem fröcsköli a tűzhelyet. Azonban továbbra is fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük az extrakciót, hogy ellenőrizzük, melyik ponton van az italunk.

Ha valóban nem bízik a kávéskannában, helyezzen egy kis fejjel lefelé fordított teáskanalat a kéményre (a fúvókára, ahonnan a kávé kifolyik). Ily módon a folyadék lenyomódik, miközben a gőz szabadon távozik a kávéskannából.

Végül a legínycsiklandóbbaknak, akik házi készítésű krémet szeretnének készíteni, hogy elkápráztassák a vendégeket és elkápráztassák magukat, mint a bárban, egy kis cukrot keverhetnek a kávéskannából előkerülő első kávécseppekhez.

Egy kis kávé és sok cukor – mindezt erőteljesen felverjük, amíg el nem éri a hab állagát. Alternatív módszer, amellyel igazi ízt és professzionalizmust ad a csészének, és egy sokkal hatékonyabb rendszer az ital édesítésére. De vigyázz, nehogy túlzásba ess: ezzel a fajta habosított cukorral nagyon könnyű több cukrot bevinni, mint amennyit valójában szeretnél.

 

 

Hogyan tároljuk a kávét?

A kiváló kávé trükkje mindenekelőtt az... egy kiváló kávé.

Az olasz hagyomány az egyik leggazdagabb és legismertebb a kávé feldolgozásában és elkészítésében, de nem szabad alábecsülnünk az Olaszországon kívül ősi technikák szerint készített kávét.Store coffee

Sokféle keverék létezik, amelyek a bab termesztésének országától és szélességétől, az éghajlattól, a betakarítási módtól, a feldolgozástól, a pörköléstől, az arabica és robusta százalékos arányától és még sok mástól függően változnak.

Bármiről is legyen szó, a kávé aromáit mindenképpen védeni kell. Köztudott: a levegő a kávé legrosszabb ellensége. Emiatt a keveréket zárt környezetben és fénytől védeni kell, ideális esetben fémedényben, ahogy azt a nagy olasz pörkölőmárkák javasolják.

Az alumínium tégely lezárja a kávét, megóvva a kávé minőségét. Több ezer alkalommal újrahasznosítható, jól tűri a páratartalmat és a meleget (bár jobb lenne, ha a kávét amúgy sem tenné ki ezeknek a szereknek) és jólesik a konyhában kitenni.

Sokan szívesebben tárolják a kávét a hűtőszekrényben, mások határozottan nem tanácsolják. Fennáll annak a veszélye, hogy felhalmozódik benne a nedvesség, ami szintén a páralecsapódás következtében keletkezik, amely minden alkalommal keletkezik, amikor kiveszi a hűtőszekrényből.

 

 

A tökéletes kávé a moka

hoz

Nincs olyan, hogy a valaha volt legjobb mokakávé. Sokféle íz, íz, trükk bevethető, hogy nap mint nap elsajátíthassunk egy egyre jóbb, egyre nemesebb, kifinomultabb és személyes ízlésünknek megfelelő italt.

A kávé a nap fontos része, és ugyanazzal a megfontolással kell bánni vele, mint amit egy jó spagetti megérdemel: kidobnád valaha a tésztát vízbe forralás előtt? Egyáltalán nem! Akkor minek tönkretenni egy kávét valami lustaságból elkövetett durva hibával?

A mokával készült kávé iránti szeretet megújítása önmagad és az alapanyag felé irányuló törődés gesztusa. Ehhez adjuk azt a tanácsot, hogy próbáljon ki új ízeket és új minőségeket, esetleg egzotikusabb és aromásabb. Felfedezheti, melyik az ideális mokkávé!

Próbáld, kísérletezd és próbáld újra, addig is: élvezze a jó kávét!