3-5 Workdays Article No. 1643
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 1643
3-5 Workdays Article No. 1255
Article No. 1255
3-5 Workdays Article No. 1744
Aroma(s) : Chocolaty, Malty
Article No. 1744
3-5 Workdays Article No. 1292
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1292
3-5 Workdays Article No. 1336
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1336
3-5 Workdays Article No. 1391
Article No. 1391
3-5 Workdays Article No. 1396
Aroma(s) : Chocolaty, Floral
Article No. 1396
3-5 Workdays Article No. 1398
Aroma(s) : Chocolaty, Malty
Article No. 1398
3-5 Workdays Article No. 1400
Aroma(s) : Chocolaty, Fruity
Article No. 1400
3-5 Workdays Article No. 1410
Aroma(s) : Chocolaty, Fruity
Article No. 1410
3-5 Workdays Article No. 1416
Aroma(s) : Malty, Fruity
Article No. 1416
3-5 Workdays Article No. 1522
Aroma(s) : Chocolaty, Malty
Article No. 1522
3-5 Workdays Article No. 1523
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 1523
3-5 Workdays Article No. 1540
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 1540
3-5 Workdays Article No. 1578
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 1578
3-5 Workdays Article No. 1600
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 1600
3-5 Workdays Article No. 1724
Aroma(s) : Chocolaty, Floral
Article No. 1724
3-5 Workdays Article No. 1816
Aroma(s) : Malty, Fruity
Article No. 1816
3-5 Workdays Article No. 1851
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 1851
3-5 Workdays Article No. 1919
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 1919
3-5 Workdays Article No. 1934
Aroma(s) : Chocolaty, Floral
Article No. 1934
3-5 Workdays Article No. 1935
Aroma(s) : Nutty, Fruity
Article No. 1935
3-5 Workdays Article No. 1950
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 1950
3-5 Workdays Article No. 10129
Aroma(s) : Malty, Floral
Article No. 10129
3-5 Workdays Article No. 10176
Aroma(s) : Malty, Floral
Article No. 10176
3-5 Workdays Article No. 10178
Aroma(s) : Nutty, Floral
Article No. 10178
3-5 Workdays Article No. 10278
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10278
3-5 Workdays Article No. 10279
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10279
3-5 Workdays Article No. 10429
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10429
3-5 Workdays Article No. 10430
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 10430
3-5 Workdays Article No. 10472
Aroma(s) : Floral, Fruity
Article No. 10472
3-5 Workdays Article No. 10473
Aroma(s) : Nutty, Fruity
Article No. 10473
3-5 Workdays Article No. 10474
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10474
3-5 Workdays Article No. 10516
Article No. 10516
3-5 Workdays Article No. 10534
Aroma(s) : Malty, Fruity
Article No. 10534
A tökéletes mokakávéért mokakannával
Kis utasítások a Caffettiera mokafazékból készült eszpresszóhoz.
Víz:
Töltsük meg hideg vízzel a tűzhely alsó kamráját a szelep szintjéig (ne töltsük túl!)
Kávé:
Töltse meg teljesen a szűrőt őrölt kávéval (speciális őrölt mokakávé!), de kérjük, ne nyomja meg, és ne csináljon dombot. (A legjobb a frissen őrölt kávé vagy a kész mokakávé használata)
Csiszolási fok:
A Caffettiera jó Mokka kávéjához a kávétípus és a megfelelő őrlési fok kombinációja a döntő. Vagy van saját darálója, amellyel ennek megfelelően durvára őrölheti a szemes kávét, vagy a MOKA darálóban már őrölt eszpresszót választ.
-
» Hőfok: Tartsa a hőt alacsony lángon
-
» Távolítsa el a kávéfőzőt a tányérról, amint a kávé felemelkedik és buborékosodik.
(Ez azért fontos, hogy a kávézaccból csak a jó összetevőket vonjuk ki)
-
» Amint gurgulázó hangot hall, a főzési folyamat befejeződött
-
» A csészék megtöltése előtt keverje meg még egyszer a kávét
Az eszpresszófőző tisztítása: Öblítse le a tűzhelyet forró vízzel, és hagyja alaposan megszáradni, mielőtt visszacsavarja.
Egyébként nem igaz, hogy a "patinás" szennyeződés javítja a helyzetet. a kávé.
Sajnos ez a pletyka továbbra is él!
Igaz, hogy a mokka edényt enyhe és illatmentes mosószerekkel kell tisztítani.
Egy másik tipp: Melegítse elő a presszókávét a forró vízzel. Ezzel az eszpresszóját tovább melegen tartja.
A MOCHA úgy hangzik, mint a MOKA, de ugyanaz?
A Caffè Mocha egy cappuccino származék, amely cappuccinón alapul, amelyhez csokoládét adtak. A Caffè Mochát gyakran Mochaccino-nak is nevezik. Ezekben az italokban egy közös vonás van: a Moka kikötővárosból eredő név, amely évszázadok óta a lágy, kiegyensúlyozott, kakaós aromájú kávé szinonimája lett - röviden Moka. Ausztriában a kis feketekávé valójában eszpresszó, és Moka-nak hívják.
A legjobb kávé Moka számára
A legjobb kávé a moka. Sokak által támogatott tézis, hogy hangsúlyozzák azokat az erős, egyedi és illatos jegyeket, amelyeket csak a házi kávéfőző képes adni.
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető: minden ébredés és a megosztás minden pillanatának megbízható társa, a családban és a barátokkal egyaránt. A mokával főzött kávénak mindannyiunk személyes története van.
Egyedülálló ízjegyei, regeneráló illata, vagy akár a kávéskanna klasszikus és összetéveszthetetlen gurgulázó hangja. A legjobb kávé az, amilyen íze van otthon.
Ezért fontos, hogy a piacon elérhető keverékek széles választékából a legjobb kávét válasszuk, ahol egy elképzelhetetlen aromákból, minőségekből, illatokból, ízekből és színekből álló világ kapui nyílnak meg. p>
Mi a magunk részéről mindig is elkötelezettek voltunk az új, különleges és mindenekelőtt minőségi keverékek népszerűsítése mellett.
Hogyan készítsünk tökéletes mokakávét?
Tökéletes kávé elkészítése mokkával gyerekjáték, mégis számos apró trükk segítségével a legtöbbet hozhatja ki kávéfőzőjéből anélkül, hogy komoly erőfeszítéseket kellene tennie.
Nézzük át az alapokat, és nézzük meg, mi a tökéletes mokakávé receptje. A moka formája és modellje nem fontos: a működési elv számít.
Először is be kell helyeznünk a vizet: a tartályszelep, mint sokan tudják, útmutatóként szolgál a megfelelő vízmennyiség bevezetéséhez, és ezt a szintet soha nem szabad túllépni. Ennek az az oka, hogy a tartály látszólag üresen maradt tere valójában tele van levegővel, amely a kályha tüze által felmelegedve kitágul. A levegő tágulása a vizet a tölcsérszűrő alsó részén keresztül nyomja felfelé.
Ezért a víz és a levegő arányának összetévesztése ronthatja italunk minőségét, és megnehezítheti a kávé kiömlését.
Melyik vizet válasszunk? Jó a víz a csapból, vagy inkább a palackozott víz?
Mindkettő rendben van, még akkor is, ha egy oligoásványvíz, friss, előnyös lenne. Nem szabad túl meszes vizet választani, és – sokaktól eltérően – forró vizet sem szabad használni. A levegő nyomása hozza fel a vizet, nem a forró víz, ami felforr. Az extraháló kamrába (a felső részbe, ahol a kávé kifolyik és lerakja a kész kávét) kevés hideg vizet is adhatunk, legfeljebb 1 vagy 2 teáskanál mennyiségben. Ez segít abban, hogy az első cseppek ne égjenek meg a kávéfőző forró fémével érintkezve.
A tölcsérszűrőt tetszés szerint meg lehet tölteni, attól függően, hogy milyen "erős" legyen a kivont kávé. Ha a kávépor felületét a szűrőben az ujjával vagy a kanál nyelével kiegyenlíti, könnyű és lágy kávét kaphat a szájban. A szűrőből emelkedő kis hegyű őrölt keverék testesebb eredményt garantál. Mindig az a fontos, hogy ne törje össze a keveréket, mert ez ronthatja a kávé teljesítményét, vagy kellemetlen égett ízt okozhat.
Ha ezután biztos akar lenni abban, hogy a megfelelő mennyiségű kávéport helyezze a tölcsérszűrőbe, a legpraktikusabb segítséget Quarta Caffè, praktikusjával Dosacaffè.
Egy másik népszerű trükk azok körében, akik nem akarnak várni, a kályha lángja: nagy és magas. Több hő kevesebb várakozást jelent. Sajnos már ez a döntés is azt kockáztatja, hogy megégetjük a kávénkat, elveszik a kávéfőző megfelelő működéséhez szükséges időt és túlmelegítjük a tartályban lévő vizet. Mindig tanácsos mérsékelt lángot tartani a főzés teljes ideje alatt, azért is, mert a kávéfőzés olyan rituálé, amelyet éppúgy meg kell ünnepelni, mint a kávéfogyasztás pillanatát.
Mikor készül el a kávé? Mikor jön ki az utolsó csepp ital?
A kávét akkor kell levenni a tűzről, amikor a kávéskanna tipikus gurgulázással kezdődik. Ezt a pillanatot várják a legjobban az elkészítők, a környezetben terjedő illat miatt, és mert ez a tipikus zaj automatikusan a kóstolás élvezetével társul.
Miután a kávéskannát levette a tűzhelyről, egy teáskanállal fel kell keverni az italt, mielőtt a csészékbe töltené... et Voilà: a tökéletes mokka kávét szolgálják fel.
Még néhány tipp a kiváló kávé
hozEzt már sokan tudják: a kávéskannát csak forró vízzel és könyökolajjal szabad tisztítani, legfeljebb enyhe tisztítószert használhat. Szappan vagy agresszív tisztítószerek használata befolyásolhatja a végeredményt.
További javaslat, hogy ne zárja le a kávéfőző fedelét kávéfőzés közben. Egy jól kimért és megfelelően elkészített kávé nem fröcsköli a tűzhelyet. Azonban továbbra is fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük az extrakciót, hogy ellenőrizzük, melyik ponton van az italunk.
Ha valóban nem bízik a kávéskannában, helyezzen egy kis fejjel lefelé fordított teáskanalat a kéményre (a fúvókára, ahonnan a kávé kifolyik). Ily módon a folyadék lenyomódik, miközben a gőz szabadon távozik a kávéskannából.
Végül a legínycsiklandóbbaknak, akik házi készítésű krémet szeretnének készíteni, hogy elkápráztassák a vendégeket és elkápráztassák magukat, mint a bárban, egy kis cukrot keverhetnek a kávéskannából előkerülő első kávécseppekhez.
Egy kis kávé és sok cukor – mindezt erőteljesen felverjük, amíg el nem éri a hab állagát. Alternatív módszer, amellyel igazi ízt és professzionalizmust ad a csészének, és egy sokkal hatékonyabb rendszer az ital édesítésére. De vigyázz, nehogy túlzásba ess: ezzel a fajta habosított cukorral nagyon könnyű több cukrot bevinni, mint amennyit valójában szeretnél.
Hogyan tároljuk a kávét?
A kiváló kávé trükkje mindenekelőtt az... egy kiváló kávé.
Az olasz hagyomány az egyik leggazdagabb és legismertebb a kávé feldolgozásában és elkészítésében, de nem szabad alábecsülnünk az Olaszországon kívül ősi technikák szerint készített kávét.
Sokféle keverék létezik, amelyek a bab termesztésének országától és szélességétől, az éghajlattól, a betakarítási módtól, a feldolgozástól, a pörköléstől, az arabica és robusta százalékos arányától és még sok mástól függően változnak.
Bármiről is legyen szó, a kávé aromáit mindenképpen védeni kell. Köztudott: a levegő a kávé legrosszabb ellensége. Emiatt a keveréket zárt környezetben és fénytől védeni kell, ideális esetben fémedényben, ahogy azt a nagy olasz pörkölőmárkák javasolják.
Az alumínium tégely lezárja a kávét, megóvva a kávé minőségét. Több ezer alkalommal újrahasznosítható, jól tűri a páratartalmat és a meleget (bár jobb lenne, ha a kávét amúgy sem tenné ki ezeknek a szereknek) és jólesik a konyhában kitenni.
Sokan szívesebben tárolják a kávét a hűtőszekrényben, mások határozottan nem tanácsolják. Fennáll annak a veszélye, hogy felhalmozódik benne a nedvesség, ami szintén a páralecsapódás következtében keletkezik, amely minden alkalommal keletkezik, amikor kiveszi a hűtőszekrényből.
A tökéletes kávé a moka
hozNincs olyan, hogy a valaha volt legjobb mokakávé. Sokféle íz, íz, trükk bevethető, hogy nap mint nap elsajátíthassunk egy egyre jóbb, egyre nemesebb, kifinomultabb és személyes ízlésünknek megfelelő italt.
A kávé a nap fontos része, és ugyanazzal a megfontolással kell bánni vele, mint amit egy jó spagetti megérdemel: kidobnád valaha a tésztát vízbe forralás előtt? Egyáltalán nem! Akkor minek tönkretenni egy kávét valami lustaságból elkövetett durva hibával?
A mokával készült kávé iránti szeretet megújítása önmagad és az alapanyag felé irányuló törődés gesztusa. Ehhez adjuk azt a tanácsot, hogy próbáljon ki új ízeket és új minőségeket, esetleg egzotikusabb és aromásabb. Felfedezheti, melyik az ideális mokkávé!
Próbáld, kísérletezd és próbáld újra, addig is: élvezze a jó kávét!