Clicky
Nagy kedvezményt kap egy 3 kedvenc kávénkból álló készletre
SZÁLLÍTÁS VILÁGSZERTE DHL EXPRESS
H-CS: 9:00 - 15:00, P: 9:00 - 14:00 CET

Espresso & Kávé

Milyen típusú kávét keresel?

Tekintse meg az egyik alkategóriát. Kiváló minőségű választékot kínálunk: kóstolócsomagolások, őrölt kávék, single origin kávék, kiváló minőségű filteres kávék, 100% Arabica vagy 100% Robusta kávék, ízletes koffeinmentes kávék és természetesen bio és fair trade kávék. Tudjon meg többet a kávé eredetéről - A különböző elkészítési módok - Hogyan készítsünk eszpresszót otthon eszpresszógéppel, automata kávéfőzővel vagy moka kávéfőzővel.

Espresso & Coffee
Close filters
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
from to
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
From 22
No results were found for the filter!
8
Espresso Tasting Set Maestro
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Espresso Tasting Set Maestro
2kg | eszpresszóbab
64.80€ 59.80€
(29.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10893


Article No. 10893
Filicori Zecchini Espresso Kavè
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Filicori Zecchini Espresso Kavè
1kg | eszpresszóbab | 07.2024
34.90€
(34.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10414

Degree of Roast: Dark Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10414
8
Essse Masini Espresso Italiano
4
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Essse Caffe Miscela Masini - Espresso Italiano
1kg | eszpresszóbab | 01.2025
31.90€ 29.30€
(29.30€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10168

Degree of Roast: Dark Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10168
5
Probierset Goldmedaillen
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Tasting pack - Gold medal winners
3kg | eszpresszóbab
76.30€ 72.40€
(24.13€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10882


Article No. 10882
BUNDLE
La Genovese Caffè Oro - Espresso Italiano
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
La Genovese Caffè Oro - Espresso Italiano
1kg | eszpresszóbab | 07.2025
23.90€
(23.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10223

Degree of Roast: Medium Low acidity: Yes Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10223
Moka Efti Arabica 100% Arabica
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Moka Efti 100% Arabica Espresso Coffee
1kg | eszpresszóbab | 06.2025
26.90€
(26.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10102

Degree of Roast: Medium Intensity : Mild
Aroma(s) : Nutty, Fruity
Article No. 10102
10
Probierset PREISGEKRÖNTES DUO
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Tasting Set "Award-winning Duo"
2kg | eszpresszóbab
44.80€ 40.30€
(20.15€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10885

Degree of Roast: Medium
Article No. 10885
Passalacqua Espresso Miscela Napoli
5
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua Espresso Miscela Napoli Gran Caffe
1kg | eszpresszóbab | 06.2025
26.50€
(26.50€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 1722

Degree of Roast: Dark Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 1722
Filicori Zecchini Espresso Blend - Espresso Italiano
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Filicori Zecchini Espresso Blend - Espresso Italiano
1kg | eszpresszóbab | 07.2024
25.90€
(25.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10417

Degree of Roast: Medium Intensity : Balanced
Article No. 10417
Golden Brasil Espresso Black
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Golden Brasil GOLDEN BLACK
1kg | eszpresszóbab | 07.2025
22.90€
(22.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10740

Degree of Roast: Medium Low acidity: Yes Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Fruity
Article No. 10740
Moka Efti Bar Verde 1000g ganze Bohnen
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Moka Efti Bar Verde Espresso Coffee
1kg | eszpresszóbab | 07.2025
22.90€
(22.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10104

Degree of Roast: Light Intensity : Strong
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 10104
Marziali Caffè Orobar
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Marziali Caffe Orobar Espresso
1kg | eszpresszóbab | 04.2025
31.90€
(31.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 1237

Degree of Roast: Medium Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Floral, Fruity
Article No. 1237
Alunni Luigina Espresso Kaffee 1kg
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Alunni Espresso Luigina
1kg | eszpresszóbab | 07.2025
21.90€
(21.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10738

Degree of Roast: Dark Low acidity: Yes Intensity : Balanced
Aroma(s) : Nutty, Fruity
Article No. 10738
Saturno Caffè Miscela 1 Bar Caracol - Espresso Italiano
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Saturno Caffè Miscela 1 Bar Caracol - Espresso Italiano
1kg | eszpresszóbab | 07.2024
29.90€
(29.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10806

Degree of Roast: Light Intensity : Mild
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty, Floral
Article No. 10806
8
Arditi Caffè Espresso Arabica Kaffee
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Arditi Caffè Espresso Arabica
1kg | eszpresszóbab | 07.2025
23.90€ 21.95€
(21.95€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 1167

Degree of Roast: Medium Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Floral, Fruity
Article No. 1167
Filicori Zecchini Forte - Espresso Italiano
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Filicori Zecchini Forte - Espresso Italiano
1kg | eszpresszóbab | 07.2024
29.90€
(29.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10416

Degree of Roast: Dark Intensity : Strong
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 10416
Cortese Kaffee Elios Bar
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Cortese Espresso Elios Bar
1kg | eszpresszóbab | 01.2025
24.90€
(24.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10924

Degree of Roast: Dark Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10924
La Genovese Espresso Coloniale
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
La Genovese Caffè Coloniale
1kg | eszpresszóbab | 06.2025
18.90€
(18.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10236

Degree of Roast: Medium Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Fruity
Article No. 10236
Caffè Trucillo Espresso Gusto Bar
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Trucillo Espresso Gusto Bar
1kg | eszpresszóbab | 03.2025
25.90€
(25.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10732


Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10732
5
Probierset Säurearme Espressokaffees
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Tasting Set Low Acid Espresso Coffees
36.70€ 34.70€
(23.13€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10601


Article No. 10601
Saturno Caffè Miscela Bar Super - Espresso Italiano
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Saturno Caffè Miscela Bar Super - Espresso Italiano
1kg | eszpresszóbab | 07.2024
28.90€
(28.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10805

Degree of Roast: Light Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty
Article No. 10805
Barbaro Espresso Kaffee Blu
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffe Barbaro Espresso Blu
1kg | eszpresszóbab | 07.2025
20.90€
(20.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10394

Degree of Roast: Dark Low acidity: Yes Intensity : Strong
Aroma(s) : Nutty, Fruity
Article No. 10394
Filicori Zecchini Delicato - Espresso Italiano
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Filicori Zecchini Delicato - Espresso Italiano
1kg | eszpresszóbab | 07.2024
29.90€
(29.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10415

Degree of Roast: Medium Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10415
Passalacqua Harem Espresso Bohne
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua Harem Espresso
500g | eszpresszóbab | 06.2025
18.90€
(37.80€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10532

Degree of Roast: Dark Intensity : Mild
Aroma(s) : Chocolaty, Fruity
Article No. 10532
Filicori Zecchini Arabica - Espresso Italiano
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Filicori Zecchini Arabica - Espresso Italiano
340g | eszpresszóbab | 12.2024
11.20€
(32.94€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10773

Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty, Malty
Article No. 10773
Caffè Alunni Espresso Camillo
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Alunni Espresso Camillo
1kg | eszpresszóbab | 07.2025
20.90€
(20.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10737

Low acidity: Yes Intensity : Strong
Aroma(s) : Nutty, Fruity
Article No. 10737
Caffè Cortese Espresso Bar
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Cortese Espresso Bar
1kg | eszpresszóbab | 10.2024
22.90€
(22.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10923

Degree of Roast: Dark Intensity : Strong
Aroma(s) : Nutty, Malty
Article No. 10923
Barbaro Espresso Kaffee Rosso
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffe Barbaro Espresso Rosso
1kg | eszpresszóbab | 06.2025
18.90€
(18.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10395

Degree of Roast: Dark Low acidity: Yes Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10395
10
Probierset Marziali Caffè
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Tasting pack - Marziali Caffè
250g | eszpresszóbab
27.30€ 24.50€
(32.67€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10095


Article No. 10095
10
Saturno Probierset
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Saturno tasting pack
3kg | eszpresszóbab
84.70€ 75.90€
(25.30€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10857


Article No. 10857
10
Preisgekröntes Duo
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Tasting Set Golden Duo
2kg | eszpresszóbab
47.80€ 42.90€
(21.45€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 1110


Article No. 1110
Alunni Caffe Tradizione Dose
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Alunni Tradizione
250g | eszpresszóbab | 05.2025
6.70€
(26.80€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10897

Degree of Roast: Dark Low acidity: Yes Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty, Malty
Article No. 10897
Alunni Luigina Dose
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Alunni LUIGINA
250g | eszpresszóbab | 05.2025
7.90€
(31.60€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10896

Degree of Roast: Medium Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty, Malty
Article No. 10896
7
Arditi Caffè Espresso Arabica Espressokaffee Dose
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Arditi Caffè Espresso Arabica
250g | eszpresszóbab | 07.2025
8.50€ 7.90€
(31.60€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 1168

Degree of Roast: Medium Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Floral, Fruity
Article No. 1168
Barbaro Espresso Oro
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Barbaro Espresso Oro
1kg | eszpresszóbab | 06.2025
21.90€
(21.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10393

Degree of Roast: Dark Low acidity: Yes Intensity : Balanced
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10393
La Genovese Espresso Qualita Orientale
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
La Genovese Caffè Orientale
1kg | eszpresszóbab | 07.2025
21.90€
(21.90€ / 1 kg)

3-5 Munkanapok Article No. 10235

Degree of Roast: Medium Intensity : Strong
Aroma(s) : Chocolaty, Nutty
Article No. 10235
1 From 22

 

Espresso - Az olasz klasszikus leírása.


Espresso - Kicsi és aromás 

espressoDavid Letterman egyszer magáról és magánéletéről beszélve bevallotta: "Túl sok kávét iszom. De ha nem lenne kávé, amúgy sem lenne beazonosítható személyiségem". És micsoda személyiség, fűzné hozzá bárki, emlékezve a nagyszerű és talán leghíresebb amerikai televíziós műsorvezetőre, és nem csak. Kávérajongó a Hollywoodot és a zenei sztárokat bajba hozó tévésztár, aki előtt az Egyesült Államok elnökei is voltak. Feltételezik, hogy amerikai kávéról beszélünk, mivel Indianapolis őslakosai, de bizonyára az eszpresszókávé is megnedvesítette az ajkát.

De menjünk sorban. Kávé. Egyetlen kifejezés, mindenkiben közös alapillat, sok történet és érdekesség. Csak hallanod kell kiejtve, hogy el tudd képzelni az ideális forgatókönyvet. Aki szereti a bárban, aki inkább az irodai asztalon, aki még otthona melegében, a kanapén vagy akár az ágyneműk között kényelmesen ülve sütkérez illatában és ízeiben.

Az espresso – Olaszországban un caffè – kis csésze aromás itallal, amely rövid időre megállítja a környezetet az élvezet pillanatára. Az íze álomszerű és intenzív, semmihez sem hasonlítható. Miért olyan kiemelkedő az íze, és mi atökéletes eszpresszó? Különleges babról van szó, vagy az elkészítésének módja? Ez mindennek a keveréke teszi olyan ellenállhatatlanná.

De vigyázz, ne élj vissza vele, különben az izgalom – vagy inkább a túlzás – a sarkon van. Ismered Pikachut a Pokémon című filmben: Pikachu nyomozó, Ryan Reynolds? Kávét fogyasztott újra és újra, és nem az Egyesült Államokra jellemző hosszúkávét, hanem az igazi olasz eszpresszót, kényelmes, kis csészékben, ami rendkívül mozgalmassá és tachycardiává tette az életét és a körülötte lévőket. De térjünk vissza magához azeszpresszókávéhoz, és térjünk vissza eredetéhez, névtanához és kultúrájához.

Miért hívják eszpresszónak?

Eredet

Az eszpresszókészítés Milánóban (Olaszország) 1900 körül vált népszerűvé, és onnan indult diadalmenetébe a világ más országaiba. 

Mint ez gyakran megesik, a nagy cégek és nagyvállalatok kis garázsokból és egy kis ház árnyékában megfogalmazott egyszerű ötletekből születnek. Erről tanúskodnak az Apple, a Google, a Microsoft legjobb találmányai. Ugyanez az elv vonatkozik az eszpresszó kávéra is. A milánóiVia Voltaban található kis műhelyből az eszpresszógép az Olasz-félszigeten Európa szívéig terjedt, Párizstól Londonig, majd eljutott a másikig. az óceán oldalára, akár nyugatra, akár a felkelő nap országaira néz. Kifejezetten, mint egy nyilvánvaló vágy. És pontosan ebben a jelzőben gyökerezik ez a finomság.

Az espresso szó az olasz espressamente szóból származik, ami kifejezetten (valaki számára) jelent. Az elnevezés onnan ered, hogy a presszó egy olyan ital, amelyet a vendégek kérésére frissen készítenek. A második szó, amely szerepel, a pressione, ami azt jelenti, hogy nyomás. A szónak ez a része azt jelzi, hogy az eszpresszót nyomás alatt készítik. Gyakran feltételezik, hogy a szónak köze van az expresszhez, azaz gyors előkészítéshez vagy hasonlóhoz, ez a névlevezetés helytelen. 

Ezért az Expresso helyesírása is hibás.

 

Hogyan történik a kávépörkölés?

Bab és sült

espressoA felhasznált bab általában keveréke Robusta és Arabica bab; a tipikus keverési arány 80% Robusta és 20% Arabica bab. Ebből a keverékből készül ababkávé eszpresszó. Az eszpresszó klasszikus pecsenye sötét, amitől az íze nehéz testet és pörkölt aromákat kölcsönöz. Jelenleg világosabb pecsenyék is kaphatók a piacon, amelyek teste könnyebb, gyümölcsösebb aromájú, általában nagyobb arabicabab arányban, ami akár 100%-os is lehet. Minél északabbra található a kávépörkölő Olaszországban, annál gyakrabban találhat könnyű pörkölést és magas arabicaszem arányt. Minél délebbről származik az eszpresszóbab, annál sötétebbre pörkölik, és a Robusta aránya általában sokkal magasabb - akár 100%. Az online kávévásárlás lehetőséget kínál arra, hogy sokrétű fajtaválasztékot szerezzen, mindegyiknek megvan a maga története és íze. Kávéházunk weboldalán széles választékot kínálunk, minden ízléshez és minden elkészítési módhoz tökéletes.

 

Tálalás módja

Az eszpresszót 40 ml-es, előmelegített csészében szolgálják fel. A csésze 25-30 ml eszpresszót tartalmaz, a krémmel együtt. Gyakran eszpresszót isznak hozzá cukor és egy kis pohár vízzel együtt tálaljuk.

Egy kávé elkészítése elengedhetetlen, de ez még nem minden. Az eszpresszó is megérdemel egy tankönyvszolgáltatást, egy beültetést – vagy talán így van a „mélyírás” kifejezés. A kávé felszolgálásának nem csak egy módja van, hanem a technika a preferenciáktól, a személyes ízléstől függ, tisztán praktikus és ízletes szinten egészen az esztétikai preferenciákig. Általábanelőmelegített csészében tálalják, de vannak olyanok is, akik a kellemetlen kézégés elkerülése vagy az egyszerű íz kedvéért hideg csészében szeretik. Végül van egy másik módja is a kávé tálalásának csésze helyett: pohárban. Ez egy olyan módszer, amelyben kis üvegcsészéket használnak, amelyeket általában szeszes italok fogyasztására használnak, és ahová kell önteni az egyszerű adag olasz eszpresszót.


Hogyan készíted az eszpresszókávét?

Különféle módon lehet elkészíteni. Függetlenül attól, hogy milyen módszert használnak az eszpresszó elkészítéséhez, egy jó eszpresszókrém elengedhetetlen. Ez a jó eszpresszó minőségi jele. A krém sűrű, aranybarna hab, amely olajokból, szén-dioxidból és fehérjékből áll. Kialakulásához legalább 9 bar nyomás szükséges. A crema természetéből adódóan következtetések vonhatók le a bab pörkölésfrissességére és az extrakciós folyamatra vonatkozóan.

 

 

espressoEspresso kávé elkészítése otthon

Ízletes és ízletes eszpresszót otthon is elkészíthet. Erre különböző módszerek léteznek, amelyek a szükséges felszerelés vételárában, az optimális őrlési fokban, valamint az elkészített presszókávé ízében is különböznek.

Az előkészítés megkezdése előtt a megfelelő eszpresszót meg kell vásárolni egy kávézóban. Ha a kávét online vásárolják, akkor a választék sokrétű. A pörkölés intenzitása mellett a kávébab termesztése és a korrekt árak is fontosak a kávégazdák számára. IttFairtrade coffee és bio kávé lehetséges választás.

Az eszpresszókávét lehetőleg közvetlenül az elkészítés előtt őrölje meg, hogy megőrizze aromáját. Egy teljesen automata gépben ez a lépés be van építve a gépbe. Ha portafilter gépben vagy mokakannában készít kávét, kávédarálóra van szükség.

Az eszpresszó vásárlása nem nehéz, de az elkészítése nagyon nehéz. Igaz ez az állítás? NEM! Az eszpresszókávé elkészítése nem boszorkányság, hanem élvezet és aromás élmény.

Szeretnéd tudni, hogyan készítsd el a tökéletes eszpresszót? 

 

Az eszpresszó elkészítése lépésről lépésre

Itt megtudhatja az eszpresszó elkészítésének minden fontos lépését. Főleg kezdőként bátran kihagyhat néhány lépést, de perfekcionistaként és ínyencként legalább követnie kell őket.

Lépésről lépésre a tökéletes eszpresszóhoz

espresso1. kapcsolja be a gépet, és hagyjon körülbelül 15 percet, hogy teljesen felmelegedjen

2. most fel kell melegíteni a csészét. Használhat forró csapvizet vagy forró gőzt a gép gőzfúvókájából. Ügyeljen arra, hogy a csészében felgyülemlett forró víz ne fröcsköljön ki a csészéből!

3. majd melegítse fel a szűrőtartót - ha még nem meleg - úgy, hogy elindítja a gép szivattyúját, és hagyja, hogy egy kis forró víz átfolyjon az üres szűrőtartón.

4. most töltse meg a szitatartót a megfelelő mennyiségű (egy csészéhez kb. 7 g) frissen őrölt kávéporral.

5. kávéskanállal vagy "szabotázs" segítségével kissé nyomja be a port a szűrőbe, és tisztítsa meg a szitatartó sarkait a kávémaradványoktól. A szitatartó ezután a gép főzőcsoportjába helyezhető.

6. amikor elérte a megfelelő mennyiségű eszpresszót (egy eszpresszó csésze körülbelül 2/3-ig van megtöltve), a kávékiadás leáll. Ügyeljen arra, hogy az eszpresszó ne lépje túl a megfelelő extrakciós időt (20-30 mp), különben a kávé túl savanyú lesz. Ez az idő azonban kissé változhat a géptől és a bab őrlési fokától függően. Ügyeljen a 93°C (+/- 2°C) körüli és körülbelüli főzési hőmérsékletre. A forrásban lévő víz és a 96°C feletti hőmérséklet is kioldja a keserű anyagokat a kávézaccból. És ki szeretne keserű eszpresszót inni?

7. most már felszolgálható az eszpresszó, vagy kiegészíthető a presszóital, pl. cappuccinóval vagy latte macchiatóval. Erről bővebben az Espresso készítés alatt.

8. vegye ki a szűrőtartót a főzőegységből, és ürítse ki, vagy ütögesse ki, hogy megakadályozza, hogy a kávémaradványok rárakják a szűrőt. Azonban kérjük, várjon körülbelül 15 másodpercet, mielőtt eltávolítja a szűrőtartót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a nyomás a csoportban csökkent!

9. Alapos tisztítás után a szűrőtartót visszahelyezzük a főzési csoportba, hogy minden meleg maradjon a következő csészéhez.

 

Hogyan készítünk eszpresszót portaszűrővel?

Szitahordozó gép

Egy kis gyakorlással egy szitahordozó gép olyan eszpresszót varázsol, mint legutóbbi olaszországi nyaralása során.


A szitahordozó gépnél többek között a felhasznált kávépor mennyisége is fontos. A döntő kérdés itt az, hogy hány gramm eszpresszót kell a szűrőtartóba tenni. Körülbelül 7 gramm őrölt eszpresszókávé tekinthető iránymutatásnak egy egyszerű eszpresszóhoz. A port úgynevezett tamperrel erősen préselik. Az előkészítéshez a gép nyomásának legalább 9 barnak kell lennie. Ez a nyomás szükséges a gyönyörű krémhez, amely a Bella Italia-t álommá teszi. A főzési folyamat során 25-30 ml eszpresszónak 25-30 másodpercen belül kell befolynia a csészébe.

Az előkészítési folyamat némi gyakorlatot igényel, és egy teljesen automata géppel vagy mokafazékkal ellentétben kicsit több időt vesz igénybe. Az elkészítési mód azonban az eszpresszó ízének és intenzitásának több változtatását teszi lehetővé.

Portafilter gépe van, és a megfelelő babot keresi?
Nézze meg pörkölőinket ➽ kávéportafilter választék.



Jó eszpresszó teljesen automata gépben?

Teljesen automata gép

Egy teljesen automata gép különböző típusú kávékat készíthet. Olyan rendszerrel rendelkezik, amely képes darálni a kávébabot. Ezért egy teljesen automata gépnél nincs szükség extra kávédarálóra. A gépben lévő vizet egy előremenő fűtőberendezéssel hozzák a kívánt hőmérsékletre. Utána lehet főzni egy kávét. Egy teljesen automata gép teljesen automatikusan nyomja a frissen őrölt kávéport a gépbe. A sörfőzés során nyomást is alkalmaznak. A gépek 7,5 és 9 bar közötti nyomást érnek el.

Teljesen automata gépekkel, változatokkal, pl. tejhabbal, gombnyomásra is elkészíthető. A teljesen automata gép üzemeltetéséhez nem szükséges gyakorlás, hiszen minden egy gombnyomásra működik.

Teljesen automata gépe van, és a megfelelő babot keresi?
Tekintse meg kínálatunkat ➽ szemes kávé teljesen automata gépekhez.

 



Aki nem tudja. Az eszpresszó a tűzhelyről

Mokka pot

espressoA rozsdamentes acél vagy alumínium edények költséghatékony megoldást jelentenek az otthoni eszpresszókávé elkészítéséhez. Ezzel a kancsóval kávéfőző gép nélkül is elkészíthető. A kancsót 1933-ban Alfons Bialetti találta fel, aki a Moka kancsó nevet adta neki. Ma főleg eszpresszófőzőként vagy eszpresszó edényként emlegetik. A mokkafazék kifejezésnek semmi köze atörök vagy görög mokkakészítési formájához. Innen ered a „k” betűs írásmód.

A kifejezés eredete a jemeni Mokha ősi város nevéhez nyúlik vissza, amely a Vörös-tenger partján található kikötő, amely arról híres, hogy a nemzetközi kávékereskedelem központja, az egyik legnagyobb és legtermékenyebb, különösen arab minősége miatt. A történelem és a filozófia szerelmesei, valamint azok számára, akik az elhangzottak elsöprő bizonyítását igénylik, az irodalomban is találhatunk nyomot. Voltaire, a francia felvilágosodás híres filozófusa és az Amerikai Egyesült Államok alapító atyáinak inspirálója a Candido című remekművében, avagy az optimizmus az eszpresszókávéról beszél a főhős oszmánokba vezető utazásának történetében. Birodalom.
Tehát amikor eszpresszót készítünk konyhánk tűzhelyén, nem mindig gondolunk arra, hogy egy kis csésze kávé évszázados történelmet, különböző etnikumokat, egy világfilozófiát és mára eltűnt erkölcsöt tartalmaz. Az ital összetéveszthetetlen aromáján kívül. De lássuk a felkészülési folyamatot, a mechanikus gesztusoktól a legapróbb tanácsokig.

A vizet addig vezetik a kazánba (alsó rész), amíg hozzá nem ér a biztonsági szelephez. Elkészítéséhez durvára őrölt kávéport töltenek a betétbe, majd nem nyomják rá. A kancsó főzőlapra vagy gáztűzhelyre helyezhető. A kialakuló vízgőz nyomást hoz létre, amely az eszpresszót a felszállócsövön keresztül szállítja. Azonban ezekben az edényekben az 1,5 bar nyomás túl alacsony ahhoz, hogy krém képződjön.

Ezért ennek az elkészítési formának a végtermékét gyakran nem tekintik espresso-nak, mivel hiányzik a jellegzetes krém. Jelenleg azonban vannak olyan mokkás edények a piacon, amelyek krémes szeleppel rendelkeznek, amely elősegíti, hogy a presszó krémet kapjon.

A krém az ikonikus italt jellemző négy alapvető elem alkímiája, nevezetesen a víz, a hőmérséklet, a nyomás<. /em> és maga a kávé. Ez az a világos lepedő, amellyel az eszpresszót beborítják, hogy megőrizzük benne a rá jellemző illatokat és meleget, kicsit úgy, mint mindannyian az ősz hajnalán, amikor az első hideg idő hajlamos megnyalni a bőrünket. A csészében vagy egy kis pohárban való jelenléte pedig sok eszpresszó szerelmeseinek és ínyenceinek kedvencévé vagy akár igényes előjogává válik.
A tökéletes eszpresszókávékrém elkészítéséhez odafigyelés, odaadás és odafigyelés szükséges. egy jó adag ágazati tudás. Szüksége van: finom őrlés, megfelelő mennyiségű kávé és ideális nyomás a porra. Csak így alakulhat ki az az aranyló patina, az értékes és ízletes fátyol, amely megmelengeti a szívet, és betölti a leghidegebb és legüresebb napokat is.

Van kedved mokkához? Vessen egy pillantást nálunk ➽ mokka edény választék.

 

Barista kávé otthon

espressoKészítsen eszpresszót, mint egy baristát? Ezzel a megfelelő kávébab, a tudás és néhány trükk ez lehetséges. Mindegyik elkészítési módnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az alkalmazott módszer a személyes ízléstől függ. Az elkészítési módok alig térnek el a tényleges főzési időtől. Mindegyik 25-30 másodpercet vesz igénybe.

És így már fél perc elteltével úgy érzi magát, mint egy fiatal és amatőr barista, aki egy minőségi kávét fogyaszt közvetlenül a konyhájában, a tűzhely előtt. Az eszpresszó valójában Caravaggio, Raffaello vagy Leonardo festménye, amely a gasztronómiai előkészítés legnagyobb művészetébe illeszkedik: Olaszország büszkeségébe, amelyet minden belpai polgár művelhetett és elvethetett az egész világon. világ. Ez az egyetlen módja annak, hogy végtelen fajtákat, végtelen alternatív módszereket hozzon létre minden ízlésnek, etnikai hovatartozásnak és szokásnak megfelelő eszpresszó kávékeverék elkészítéséhez.
Hosszú vagy ristretto, dupla vagy korrigált, hideg vagy meleg macchiato, előmelegített vagy hidegen elhelyezve csésze. És még több, kerámiában vagy üvegben. Összerázva vagy habosítva, tejjel árnyékolva és kakaóporral dúsítva, a salentói hagyomány szerint akár hidegen vagy jégkockával is. Órákig lehetne sorolni azokat a változatokat, amelyekben az eszpresszókávé elkészíthető.

Nem számít, hogy milyen módszert használnak az eszpresszó elkészítéséhez, más összetevők hozzáadásával különböző italok készítésére használható.

 

Akár egyszeres, akár dupla, cukorral vagy anélkül, tejhabbal vagy forró vízzel, az eszpresszó kicsi és aromás, és minden alkalommal örömet okoz.

Az eszpresszóban sok közös különlegesség, azonnali élvezet intenzív vagy finom ízzel, amely elterjedésének hajnala óta képes meghódítani és egyesíteni minden társadalmi osztályt, amelyet a gazdagok és az emberek nagyra értékelnek, és ma már mindenkiben jelen van. otthonok.